Amerikaanse scholen twee dagen dicht wegens ransomware

Bijna 12.000 leerlingen in een Amerikaans schooldistrict zijn twee dagen vrij wegens ransomware. Het Flagstaff Unified School District, dat vijftien scholen telt, werd afgelopen woensdag door ransomware getroffen. Daarop werd besloten verschillende systemen offline te halen, zo meldt ABC.

Het gaat om belangrijke systemen en de uitval zorgt ervoor dat de scholen geen lessen meer kunnen geven. Via Facebook liet het schooldistrict in eerste instantie weten dat alle lessen donderdag kwamen te vervallen, alsmede de kinderopvang. De herstelwerkzaamheden zijn echter nog niet afgerond, waardoor alle leerlingen ook vandaag vrij zijn, zo blijkt uit een nieuw Facebookbericht. Het schooldistrict verwacht dat het ook dit weekend nog bezig zal zijn om alles gereed te krijgen zodat leerlingen maandag weer naar school kunnen.

Vorige maand kregen meerdere schooldistricten in de Verenigde Staten met ransomware te maken. Eén van de getroffen districten zag zich genoodzaakt om de start van het schooljaar twee keer uit te stellen. In mei besloot een ander Amerikaans schooldistrict nog 2.000 leerlingen wegens een malware-infectie vrij te geven.