Bijna 120.000 cv’s onrechtmatig gedownload uit vacaturebank UWV

Bron: NRC

Bijna 120.000 cv’s onrechtmatig gedownload uit vacaturebank UWV – NRC. Volgens de uitkeringsinstantie gaat het om een hack. Het UWV heeft inmiddels aangifte gedaan.

Uit de vacaturebank van uitkeringsinstantie UWV zijn in april ongeveer 117.000 cv’s gestolen. Dat schrijft minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, D66) vrijdag aan de Tweede Kamer. De cv’s zijn buitgemaakt via het account van één werkgever, volgens de uitkeringsinstantie is er sprake van een hack.

Op 30 april werd het datalek ontdekt doordat opeens een groot aantal curricula vitae werd gedownload via hetzelfde account. Daarop is het account in kwestie direct geblokkeerd. De werkgever aan wie het account toebehoort, zegt niets te hebben geweten van de downloadpraktijken.

Afgelopen week heeft het UWV aangifte gedaan bij de politie. Het datalek is inmiddels ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Volgens de UWV is het nog onduidelijk wat de hacker met de gegevens van plan was. Personen wier CV’s zijn gedownload, zijn inmiddels op de hoogte gesteld.