Personeel

Het grootste taboe in het bedrijfsleven is nog steeds het lekken van interne fouten, fraude en gevallen van bedrijfsspionage. Uit een jaarlijks onderzoek door de Amerikaanse geheime dienst blijkt dat driekwart van de bedrijven die door hun eigen personeel zijn gedupeerd, het binnen het bedrijf willen houden. Fraude door werknemers wordt vaak niet gemeld aan de politie om publiciteit te voorkomen. De potentiële schade van de publiciteit in een strafzaak is een belangrijke reden om werknemers niet te vervolgen. De angst dat klanten hun vertrouwen in het bedrijf zullen verliezen, is geweldig.

Maar 60% van de werknemers maakte duidelijk dat ze plannen hebben om bedrijfsgeheimen mee te nemen bij het daadwerkelijk verlaten van hun baan, en als 90% ontslagen wordt, geven ze toe dat ze bedrijfsgeheimen kopiëren. Naast de “normale” werknemers, hebt u de systeembeheerders. De meeste systeembeheerders hebben onbeperkte toegang tot uw vitale systemen en kunnen vrijwel alle (vertrouwelijke) bedrijfsgegevens ongemerkt bekijken. De systeem en /of netwerkbeheerders hebben natuurlijk toegang tot het besturingssysteem, zij beheren het bedrijf, maar zijn niet de eigenaren ervan.

Daarom is een belangrijke vraag: “Wie houdt uw medewerkers /systeembeheerders in de gaten?”

Met VDSS heeft u een eenvoudige tool die u controle geeft over uw essentiële gegevens door uw werknemers en systeembeheerders bij te houden. VDSS registreert de activiteit van uw personeel met de gegevens. Afhankelijk van het belang van het ‘verdachte’ datatransport, kan VDSS een waarschuwing (sms of e-mail) versturen, volledig automatisch (naar u en / of naar een beveiligingsdienst). Alle activiteiten met gegevens worden vastgelegd en beschikbaar gesteld voor rapportagedoeleinden.