Stack Overflow meldt inbraak op productiesystemen

Stack Overflow, een populaire vraag- en antwoordsite over programmeren, is getroffen door een aanval waarbij er toegang tot productiesystemen is verkregen. “We hebben bevestigd dat er op 11 mei een bepaalde mate van productietoegang is verkregen”, aldus Mary Ferguson, vicepresident engineering van Stack Overflow, in een korte melding op de website.

Volgens Ferguson is de omvang van de inbraak op het netwerk onderzocht en zijn “alle bekende kwetsbaarheden” verholpen. Klant- en gebruikersgegevens zouden niet zijn gecompromitteerd. Verdere details over de aanval, zoals hoe de aanvallers toegang wisten te krijgen en om wat voor “bekende kwetsbaarheden” het gaat, worden niet gegeven. Stack Overflow stelt dat het na afloop van het onderzoek met meer informatie komt.

Het in 2008 opgerichte Stack Overflow heeft meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers, die in totaal 17,6 miljoen vragen stelden. Naast vragen en antwoorden biedt de site ook vacatures, een salariscalculator en zakelijke diensten.