VDSS en Exchange on-premises

Voor sommige bedrijven is het een simpel besluit. Exchange in de grote cloud en klaar is Klara…wat er dan gebeurd met je mails en data is dan niet altijd even duidelijk, maar als dat niet belangrijk is, is het gewoon handig en immers gemak dient de mens!

De meesten weten dat er een maand geleden kwetsbaarheden in Exchange on-premises waren, waardoor mailservers op afstand zijn over te nemen. Je kunt dan de keuze maken als organisatie om, met spoed, je hele Exchange omgeving in de cloud te zetten. Vraag je dan wel af, waarom je al niet lang in de de cloud was…

Blijft over…de klanten met Exchange on-premises. Patchen natuurlijk gelijk! Maar tja… je vertrouwen heeft wel een deuk opgelopen en wat nu? Dan kom ik om de hoek met mijn standaard kreet “Meten is weten, monitoren dus!”.

Die “ongenode gasten” kunnen wij met VDSS keurig detecteren en stoppen. VDSS kijkt mee met alle processen en gebruikers die met je data in de weer zijn, gewone gebruikers, malware, systeembeheerders maar ook hackers die via een backdoor inloggen en rustig rondstruinen en wachten op het goede moment!

Zo kunnen, aanvallers die nog steeds toegang tot Exchange-servers houden, ook al zijn die inmiddels gepatcht, door VDSS worden gedetecteerd en gestopt.