VDSS is geen virusscanner, maar detecteert ze wel

VDSS monitored het OS, dit doen wij met TSMS al ruim 20 jaar. We meten wanneer het OS een file opvraagt voor muteren of lezen. Dan zoeken we “hoger” in het operating systeem op wie het gedaan heeft en waarvandaan.

Hier brengen we netjes rapport over uit en kunnen desgewenst waarschuwen via mail, sms, telegram of externe applicaties (bijv. SIEM)

Dit kunnen systeem administrators zijn, gewone gebruikers, maar inderdaad ook virussen, malware en ransomware! VDSS is 8 jaar geleden gebouwd, waarbij bleek dat een van de leuke bijkomstigheden is, is dat wij ook virussen en malware detecteren.

Daarna zijn we drie jaar aan het programmeren gegaan om te zorgen dat als het ransomware is, dat we dan binnen ongeveer 250 ms het proces detecteren die de ongewenste actie doet en vervolgens binnen ongeveer 1 seconde zorgen dat het process ook gestopt wordt.

Hiermee zijn we een uitermate krachtige ransomware killer geworden, waar we trots op zijn. Heb jij inzicht binnen je organisatie wie welke belangrijke data bekijkt en verwerkt? VDSS monitort en rapporteert je bestandsgebruik en stopt eventueel processen die dingen doen die jij niet wilt, het is geen gok maar een meting. En meten is weten!