VDSS en hybride cloud


On-premises en SaaS

Hybride clouds combineren public- en private clouds en ze kunnen ook on-premises infrastructuur bevatten. Dit cloud model helpt een bedrijf zijn technische en bedrijfsdoelstellingen effectiever en kostenefficiënter te bereiken dan alleen met on-premises, public cloud of private cloud.

VDSS sluit naadloos aan op al deze omgevingen. VDSS als SaaS oplossing is kosteneffectief, betrouwbaar en volledig vrij van voortdurende technische onderhoud. Er zijn veel factoren om te bepalen of SaaS een ideaal model is voor uw bedrijf.

VDSS kan echter ook rechtstreeks op de server van een bedrijf worden geïnstalleerd als on-premises model. Dit type installatie is populair bij bedrijven die een strikt beveiligings- en privacybeleid hebben, waarbij software intern op de infrastructuur van het bedrijf moet worden geïnstalleerd.


________________________________________


VDSS als SaaS oplossing

VDSS wordt aangeboden als een cloud service. Deze service wordt door onze leveranciers geleverd als abonnementsmodel. Als gevolg hiervan heeft u lage initiële kosten voor configuratie.
Naast de kostenfactor kan de minimale inspanning ook een voordeel zijn, omdat de onderhouds-, monitoring- en back-uptaken volledig bij uw leverancier liggen. VDSS als SaaS model is snel en eenvoudig in te stellen, zodat u snel aan de slag kunt.
VDSS biedt u ook een eenvoudige schaalbaarheid, u betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft en on demand kunt u dit verhogen, het kan gewoon meegroeien met het bedrijf.

Continue updates die automatisch worden uitgevoerd, 24 uur per dag klantondersteuning van uw SaaS leverancier en externe toegang tot services vanaf elk apparaat.


____________________


VDSS als on-premises oplossing

VDSS kan ook worden aangeboden als on-premises oplossing. Hierbij heeft u de volledige controle over de infrastructurele opstelling. Gegevens blijven in uw privénetwerk en niemand anders dan uw team heeft toegang tot de informatie.

On-premises wordt VDSS op uw eigen server geïnstalleerd, wij bieden after sales, integratie en ondersteunende diensten om u te helpen. Er is geen internettoegang nodig en er zijn geen achterdeuren of leveranciersverbindingen nodig.


____________________


Wat is een Cloud

De cloud verwijst naar servers die via internet worden gebruikt, alle software en databases draaien op die servers. Cloudservers bevinden zich in datacenters over de hele wereld. Door gebruik te maken van cloud computing hoeven gebruikers en bedrijven geen fysieke servers zelf te beheren of softwaretoepassingen op hun eigen machines uit te voeren.


____________________


Wat is SaaS

Software as a Service, vaak afgekort als SaaS, wordt ook weleens software on demand genoemd. Dit is software die als een online dienst wordt aangeboden. De klant hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit bijvoorbeeld een contract per maand per gebruiker af. De SaaS-aanbieder zorgt voor installatie, onderhoud en beheer, de gebruiker benadert de software over het internet bij de SaaS-aanbieder.


____________________


Voordelen van SaaS

Snel te gebruiken: De gebruiker heeft gelijk toegang tot de applicatie en is direct klaar om te gebruiken. Dit bespaart enorm veel tijd bij het installeren en configureren van nieuwe applicaties en omdat velen anderen dezelfde applicatie gebruiken, is de kans ook klein dat er problemen voorvallen.

Relatief goedkoop: De licentiekosten van de hardware en software van de SaaS-applicaties worden gedeeld onder alle gebruikers. De SaaS-leverancier beheert de omgeving en ook deze kosten worden gedeeld onder alle klanten die de applicatie gebruiken.

Schaalbaar: De SaaS-leverancier zorgt er voor dat u voldoende servercapaciteit krijgt, zodat het zich aanpast aan uw eigen gebruik.

Automatische upgrades: Vernieuwingen en verbeteringen in de applicatie, zijn direct beschikbaar voor alle gebruikers van een SaaS oplossing.


____________________


Nadelen van SaaS

Internet en performance: Een SaaS-oplossing kan niet worden gebruikt zonder toegang tot internet. Een browser gebaseerde, extern gehoste applicatie kan zorgen oproepen over de prestaties, waar u dan zelf geen enkele controle over heeft.

Beveiliging en toegang: Voordat je gevoelige gegevens aan een derde partij toevertrouwd, dienen kwesties zoals identiteits- en toegangsbeheer goed aangepakt worden. Als u meerdere cloud diensten gebruikt, moet er rekening gehouden worden met bijv.  het deactiveren van een ex-werknemer, dit kan een hoofdpijndossier kan zijn. De leverancier dient ook de juiste controles en maatregelen te hebben voor de verschillende soorten gegevens. Dit kan tijdrovend zijn.

Integratie: Integratie van meerdere SaaS-oplossingen is niet altijd even makkelijk. Dit is met name zo wanneer de oplossingen door verschillende partijen worden aangeboden. Applicaties leveren meestal een zogeheten ‘open API’, waarmee software aan elkaar kan worden gekoppeld, maar dit is niet altijd simpel.

One size fits all: Over het algemeen is SaaS niet echt ‘customizable’.  SaaS werkt vaak op de basis van een ‘one size fits all-principe’ en is daardoor vaak niet echt ‘customizable’.  Dit is iets wat je voor lief moet nemen als je voor SaaS kiest.


____________________


Wat is on-premises

Letterlijk vertaald betekend on-premises in het Nederlands “ter plaatse” of “op locatie”. Wanneer iets dus on-premises staat is het systeem compleet in eigen beheer, de software en gegevens draaien op eigen servers. De klant is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid, de beschikbaarheid en het beheer van het systeem.


____________________


Voordelen van on-premises

Aanpassingen: On-premises oplossingen zijn oneindig aanpasbaar omdat uw hele netwerk, inclusief uw servers en gegevens, zich in uw kantoor bevindt. Hoewel dit kostbaar kan zijn, stelt het u in staat om een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen die past bij hun specifieke behoeften.

Total Cost of Ownership: Aangezien u uw gebruikerslicenties slechts één keer betaalt, kan een on-premises oplossing een lagere Total Cost of Ownership (TCO) hebben.

IT-personeel in eigen beheer: Als uw bedrijf al een intern IT-team heeft, kunt u profiteren van het in eigen beheer houden van uw cyberbeveiliging. Hoewel de investeringen vooraf voor hardware / software kunnen oplopen, heeft u al toegewijd personeel om de infrastructuur te beheren, nadat deze operationeel is, waardoor gegevens zowel veilig als dichtbij blijven. Bovendien kan het al hebben van intern IT-personeel u het geld besparen om ondersteuning uit te besteden.

Volledige controle: Uw data-, hardware- en softwareplatforms zijn helemaal van u. U bepaalt zelf de configuratie, de upgrades en systeemwijzigingen.

Uptime: Met on-premises systemen bent u niet afhankelijk van de internetverbinding of externe factoren om toegang te krijgen tot uw software.


____________________


Nadelen van on-premises

Initiële kosten: Een on-premises installatie vereist interne server hardware, softwarelicenties en integratiemogelijkheden. Ook IT-medewerkers zijn nodig om mogelijke problemen die zich kunnen voordoen te ondersteunen en te beheren. Daarnaast dient er nog rekening gehouden te worden met de hoeveelheid onderhoud waarvoor een bedrijf verantwoordelijk is wanneer iets niet werkt.

Kennis en kunde: Beveiliging is een essentiële vereiste van elke organisatie als het gaat om financiële rekening-, klant- en werknemersgegevens. Hoewel traditioneel on-premises veiliger lijkt, omdat het in eigen beheer is, zijn er meerdere maatregelen die moeten worden genomen om de beveiliging van de gegevens volledig te handhaven.